Loopbaanlinks.nl

Aristoteles: "Waar de behoeften van de wereld en jouw talenten elkaar kruisen, daar ligt je roeping."

De beste vacaturesites

Wat zijn de beste vacaturesites? Hieronder staan 11 bekende en minder bekende vacaturesites. Deze zijn gewaardeerd met minimaal 1 tot maximamaal 5 sterren.

Adzuna  De relatief nieuwe vacaturesite Adzuna is een metazoekmachine voor vacatures. Dit betekent dat ze ook de vacatures tonen van ander vacaturesites. Je kunt daardoor bijna alle vacatures vinden die er op dit moment zijn. Voordeel van Adzuna is daarnaast dat je ook bij ieder beroep kunt zien hoe veel je kunt verdienen.

Indeed Indeed is net als Adzuna een metazoekmachine die ook de vacatures toont van andere vacaturesites en daardoor qua aanbod van vacatures vrijwel even groot is. Indeed toont echter geen salarisinformatie. Wel handig is dat ze de meest aangeboden functies laten zien per regio of stad.

Nationale Vacaturebank Nationale Vacaturebank beweert de grootste vacaturebank van Nederland te zijn. In absolute aantallen is dit niet het geval en dat komt doordat Nationale Vacaturebank geen metazoekmachine is en alleen eigen vacatures toont. Wel is de site van Nationale Vacaturebank erg prettig in het gebruik. Je kunt er vacatures zoeken en selecteren op bijvoorbeeld branche, functiegroep, opleidingsniveau, locatie en soort dienstverband. Het oude JobTrack is nu ook onderdeel van de Nationale Vacaturebank.

Jobbird Jobbird is opgericht door de voormalig eigenaar van de Nationale Vacaturebank. Qua grootte en aanbod van vacatures zit Jobbird een beetje tussen de metazoekmachines (Adzuna en Indeed) en grotere vacaturesites (Nationale vacaturebank en Monsterboard) in. De site heeft extra functionaliteiten, zoals het plaatsen van een CV waardoor potentiële werkgevers je kunnen vinden en benaderen. Jobbird is eigendom van YoungCapital.

Monsterboard Monsterboard is een wereldwijde vacaturesite met vestigingen in diverse landen, waaronder Nederland. Monserboard is momenteel onderdeel van uitzendbureau Randstad waardoor je op de site van Monsterboard ook vacatures zult tegenkomen van dit uitzendbureau en haar dochter Tempo-Team. Qua navigatie is Monsterboard vergelijkbaar met andere vacaturesites en niet erg onderscheidend.

YoungCapital YoungCapital is eigenlijk een combinatie van een werving en selectiebureau en een uitzendbureau dat zich richt op middelbaar en hoger opgeleiden. De naam YoungCapital doet vermoeden dat ze alleen geïnteresseerd zijn in jongeren maar ook mensen met relevante werkervaring komen in aanmerking voor sommige functies. Op YounCapital kun je ook diverse testen maken en een profiel aanmaken waardoor potentiële werkgevers beter kunnen bepalen of je geschikt bent voor een functie.

Intermediair Intermediair was vroeger hét papieren tijdschrift voor vacatures voor hoger opgeleiden. Met de komt van internet en vele online concurrenten is Intermediair haar leidende positie als vacaturesite voor hoger opgeleiden kwijtgeraakt en meer een online carrièresite geworden met relatief weinig vacatures.

JoobleJooble is net als Indeed en Adzuna een metazoekmachine voor vacatures. Ook wel een meta-vacaturesite genoemd. Dat betekent dat zij ook de vacatures tonen van andere vacaturesites zodat je als vacaturezoeker een completer beeld krijgt. Qua gebruikersgemak is Jooble vergelijkbaar met Indeed.

JobsonlineJobsonline bestaat al sinds 1999 en is de afgelopen jaren bezig aan een opmars. Gemeten naar het aantal vacatures is het een van de grotere vacaturesites. De site heeft alle functionaliteiten zoals het plaatsen van je CV of het ontvangen van relevante vacatures per mail. Werkgevers kunnen ook gratis vacatures plaatsen, via de zoekmachine kan je vacatures filteren via een uitgebreide selectie aan criteria.

Werk.nl Werk.nl is de vacaturesite van het UWV. Als mensen werkloos worden, helpt het UWV hen met het vinden van een nieuwe baan en krijgen ze onder bepaalde voorwaarden een uitkering. Op werk.nl vind je relatief veel functies op middelbaar en lager niveau. Werkgevers kunnen gratis hun vacatures plaatsen op werk.nl. Wel stelt het UWV een aantal eisen aan het plaatsen van de vacatures.

LinkedIn LinkedIn is eigenlijk geen vacaturesite maar wel onontbeerlijk, zeker voor hoger opgeleiden, als je serieus op zoek bent naar ander werk. Officieel is LinkedIn een sociaal netwerk voor professionals. Maar je kunt het ook zien als een grote online database van cv’s. Jouw profiel functioneert als een cv waardoor je door recruiters en anderen gevonden en benaderd kunt worden. Tegelijkertijd kun je via mensen waarmee je gelinkt bent andere bedrijven en personen benaderen. Bijvoorbeeld om te netwerken of voor het verkrijgen van informatie over een functie, bedrijf of sector.

Conclusie

Als je weet wat je wilt en op zoek bent naar een vacature, kun je het beste terecht op een metazoekmachine voor vacatures zoals Adzuna. Dan weet je immers bijna zeker dat je geen vacature mist. Weet je niet zo goed wat je wilt, dan bieden sommige vacaturesites een paar handige extra mogelijkheden. Bij YoungCapital kun je je inschrijven en een paar testen maken zodat zij voor jou op zoek gaan of je laat je CV achter op bijvoorbeeld Jobbird. Zorg daarnaast voor een goed en actueel profiel op LinkedIn.

Wil je voordat je gaat solliciteren een beter inzicht hebben in jouw talenten? Ontdek dan welke websites je helpen door naar mijn talenten te gaan.